Bagażnik się nie otwiera (zacina).

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • toom16
    Classic
    • 2014
    • 1

Dwie sytuacje z dzisiejszego dnia. Jadę do roboty, droga jedno jezdniowa, teren zabudowany, ale prędkość podwyższona do 70. Widzę w lusterku, że Mercedes M wyprzedza sznur samochodów, z czego ja będę ostatnim wyprzedzanym. Z przeciwka jedzie Lexus IS, kierowca SUVa z zapasem ok 300-400m zjechał na swój pas. Nagle zza samochodu, który jechał za mną wyskakuje Passat i ryje się pod koła Lexusa. Ja po hamulcach i odbijam w prawo na barierki, kierowca, który jechał z przeciwka odbił na pobocze i trawę. Po ok 1km dojechałem do gościa na światłach, chciałem wyjść i mu wygarnąć, bo jakieś 2 miesiące wcześniej na tamtym odcinku zginęła osoba w wypadku przy podobnych okolicznościach. Zmieniło się światło i wystrzelili jak z procy.
    Druga sytuacja, wracam z roboty i gościu BMW 5 wyprzedza na podwójnej ciągłej jadąc na czołówkę ze mną, udało mi się uciec w zatoczkę autobusową. :shock:
  • rybarybson
    Classic
    • 2012
    • 1

Witam, posiadam skodę octavie 2 kombi 2007r, od pewnego czasu mam problem z otwieraniem tylnej klapy bagażnika( centralny zamek). Trzeba dosyć długo wciskać otwarcie klapy, żeby się otworzyła, a czasami w ogóle się nie chce otworzyć. Czy może ktoś z kolegów miał taki problem i był mi wstanie pomóc.
    Z góry dziękuje za jakieś sugestie.
    Pozdrawiam

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ostatnio parę razy miałem tak samo, z tym że nie trwa długo otwarcie, tylko jak drzwi kierowcy otworzę to od razu działa
      chyba to związane jest z otwieraniem samochodu z kluczyka

Komentarz

Pracuję...